Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Faglig Fredagsbar – Funktionel Hjernetræning

 
Hvornår: Fredag den 20.04.2018 kl. 18:30-22:00 (ish).
Sted: Ny Ellebjerg Fysioterapi & Skull Cave, Trekronergade 126K., 2500 Valby
Pris = 125 kr.
 
Hvad:
Denne fredagsbar er for dig, der tror på, at den fysiske og den mentale sundhed hænger sammen. Den er for dig, der er nysgerrig efter, hvordan du kan understøtte behandling og fysisk træning med en aktiv træning af hjernen og de mentale mekanismer.
 
På denne fredagsbar præsenterer Ditte Andersen, Funktionel Hjernetræning (FUHT) i teori og praksis.
 
Funktionel Hjernetræning er træning af hjernen og den mentale styrke, som en løbetur eller styrketræning er træning af kroppen og den fysiske form. Hjernen skal ikke alene hjælpe os med at huske, læse, regne og løse strategiske opgaver. Den skal også hjælpe os med at sortere i utallige input, koordinere kroppen og navigere i forandringer, forstyrrelser og skiftende relationer. Hjernen skal være i god form – og den skal have gode vaner.
 
Funktionel Hjernetræning er styrketræning af de mentale muskler vi skal bruge i hverdagens opgaver og præstationer. FUHT er en træning af de kognitive funktioner, kontrol af opmærksomhed, motivation og tro på sig selv både relateret til udfordrende opgaver og i sociale relationer.
 
Som deltager vil du
– Få indblik i den hjerneforskning og teori, der ligger bag Funktionel Hjernetræning. Det er områder som den plastiske hjerne, kognitive funktioner og samspillet mellem hjerne, krop og omverden.
– Prøve træningen i praksis
– Få inspiration til, hvordan og i hvilke sammenhænge du kan anvende træningen i din klinik
 
Vi gør vi os i øjeblikket nysgerrige på, i hvilken grad vi med Funktionel Hjernetræning kan supplere den rehabiliterende træning af henholdsvis hjernerystede patienter, der fortsat har men´ et år efter traumet og patienter med langvarige og vedblivende smerter. Vi er nysgerrige på de målgrupper, fordi vi oplever, at deltagerne ofte har opbygget nogle mentale forsvarsstrategier. Og at de strategier bliver ved med at spænde ben for den fulde rehabilitering. Ditte Andersen sætter nogle ord på, de to pilotprojekter og hvorfor Funktionel Hjernetræning kan understøtte genoptræningen i bl.a. de målgrupper.
 
Kort om:
Ditte Andersen er foredragsholder, facilitator og hjernetræner.
 
Hun er arkitekten bag Funktionel Hjernetræning og skrev i 2015 speciale om Funktionel Hjernetræning og træningens teoretiske fundament.
 
Ditte Andersen er uddannet lærer og Cand.mag. i International Virksomhedskommunikation. Hun har arbejdet med udvikling af organisationer, medarbejdere og teams gennem 15 år. Og så er hun tidligere professionel håndblodspiller på klub- og landshold.
 
I dag brænder Ditte Andersen for at styrke den mentale sundhed, at styrke den enkelte og ikke mindst alt det imellem os – det vi smitter hinanden med. Se mere på: http://plusperformance.dk/
 
Tilmelding:
-Skriv en mail til info@nyellebjergfysioterapi.dk, skriv Faglig Fredagsbar i emnefelt efterfulgt af navn, emailadresse og telefonnummer.
-Overføre 125 kr. via MobilePay til 94493 (5 cifret nummer) din plads er først gældende når vi har modtaget din betaling.
 
Har du nogen spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Morten Sørensen gennem morten@nyellebjergfysioterapi.dk